Kurser

23-24 mars – Löparläger

En inspirationshelg med löpning i underbar miljö i goda vänner lag. Ta del av tekniktips i hur du springer i skog och backe. Precis som tidigare år kan alla som älskar löpning vara med. Martin och hans 2 co-ledare tillgodoser alla olika nivåer. Detta är även ett perfekt tillfälle för de som skall springa Österlen Spring Trail att få bekanta sig med miljön på de slingor som loppen går. Det behövs inga speciella förkunskaper för att vara med.

Läs mer på: www.adventurekajak.se/trail-camps/trail-camp-osterlen-2019/

 


6-7 april samt 14-15 september – Mindful vandring 

Följ med till Brösarps böljande backar på mindful vandring. En helg i vackert natur- och kulturlandskap där kroppen blir uppmjukad av skön vandring och sinnet får vila och återhämtning. Naturupplevelserna förstärks genom regelbundna inslag av övningar i mindfulness gåendes, sittandes och i varsamma rörelser (hathayoga). Delar av vandringen sker i tystnad.

Läs mer på: temina.se/mindfulvandringbrosarp/


28 september Vild-växt vandring 

Dagen syftar till att ge kunskap om vår vilda natur och dess nyttoväxter. Vi lär oss identifiera växter och hur de kan användas som mat & verksam medicin. Vi smakar oss fram bland blad och blommor, lär oss grunderna i hur man bereder örtteer och tinkturer, samt avslutar med att göra en grön drink. Frågestund och gott fika följer på Alunbruket.

Angelina är utbildad ekologisk trädgårdsmästare och designer, certifierad i permakultur och botanik, samt utbildad pedagog i nordiska nyttoväxter och läkeörtsterapeut. Hon är även certifierad green-smoothie-chef, flitig vildplockare & grön matlagerska.

Tid: kl 13-16

Pris: 320 kr (inkl. grön drink och fika)

Anmälan görs till kaffestugan@alunbruket.com eller på tel. 0417-26115. Betalning sker på plats.

Obs begränsat antal platser. Föranmälan krävs.

Hitta hit

Kaffestugan Alunbruket
Alunbruket 101
273 57 Brösarp

Vägbeskrivning:
Ta av från väg 19 vid Eljaröd och följ skylten med en kaffekopp i ca 5 km.

Omdömen

Copyright © 2019 Kaffestugan Alunbruket